Del av eller röst i samhället?

Vi kan inte vara både och, skriver Bengt R Albertson.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Mediernas attacker mot den kristna gemenskapen kan inte motiveras utifrån samhällets juridik eller lagar. I stället riskerar medierna att själva bli prickade av lagen, eftersom vi fortfarande i vårt land har juridisk rätt till åsikter. Något som de svenska liberala och vänsterdominerade medierna inte respekterar.

”Det blir svårt för många trossamfund att bli en del av samhället”. Det säger Joakim Storck (C), kommunstyrelsens ordförande i Falun, i en artikel i Dagen den 13 augusti. Han sätter fingret på grundfrågan, och tycker att ”trossamfunden behöver ha en egen diskussion hur de ska ha det i de här frågorna. Då handlar det inte om vigselrätten, utan förhållningssättet de har till homosexuella.”

I kyrkan har de liberala krafterna intagit en stor plats och tilltvingat sig inflytande över Kristi kropp. Biblisk tro och Andens liv, som är det enda som kan uttrycka Evangeliet till världen, har ”dödförklarats”, till förmån för en anpassning till världen och samhället.

Jag håller med, vi måste ta en diskussion inom den kristna församlingen. Ska vi vara en del av eller en röst i samhället? Vi kan inte vara både och.

Bengt R Albertson

Bjuråker

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
- Körsång är en stor verksamhet i Sverige, en viktig verksamhet, sa Anders Tegnell på torsdagens presskonferens.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Bibeln i skolan
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo