Kanske Pentecostal Church i stället

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Jag uppskattar att Daniel Alm kom med en svarsartikel (Dagen 31 mars), visserligen utan att lämna besked på frågan – i fall en nyordnad församling i Sverige kan komma att dras inför statlig domstol – om den antar namnet ”Pingstförsamling”.

Den som lever få se om det av Pingströrelsen tagna patentet av namnet ”Pingst”, kommer att drabba de nybildade små församlingar i exempelvis Göteborg och Stockholm – som främst leds av pingstvänner – då de väljer att presentera sig som ”pingstförsamlingar”. Men här kanske den internationella beteckningen­ ”Pentecostal Church” kan komma att bli en framkomlig väg i stället, om läget skulle bli skarpt.

För övrigt av broder Daniels svar, kan jag inte komma undan känslan av att det viktigaste för mig och andra – är att vi ska inrätta oss i Pingst FFS-ledet och inte ägna oss åt några djupare intressen i saken. Och detta är märkligt i sig, eftersom det ju samtidigt från Pingst FFS främsta talesmän, eftersöks nejsägare – och inte som nu mest bestå av jasägare. Tiden får utvisa vad som är profetiskt i ärendet.

Sigvard Svärd

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Roland Hellsten.
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
ARTIKELSERIE: PÅ DJUPET MED...
Joakim Lundqvist.
Foto: Sara Källner
Foto: Sara Källner