Nej till en tvåstatslösning för Israel

Det enda raka och vettiga vore om Israel annekterade dessa områden.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Om Israel skulle lämna Samarien och Judeen, ”Västbanken”, samt Golan ifrån sig så vore det rena självmordet. Att som många även kristna försöka påtvinga Israel en tvåstatslösning betyder att man inte begriper vad detta skulle innebära.

Att ge upp dessa områden till en nybildad fiendestat skulle vara lika obetänksamt som när man lät sig hämtas av SS och föras bort i boskapsvagnar.

Vad jag tycker är konstigt och bedrövligt är att inte ens Kristdemokraterna eller Sverigedemokraterna, som är de två enda Israelvänliga partierna i Sverige, inte ens dessa vill inse detta.

Det enda raka och vettiga vore om Israel annekterade dessa områden ju förr dess bättre. På så vis skulle man få slut på dessa tvåstatsdiskussioner och spekulationer. Detta skulle helst ske innan Irans kärnvapen blivit färdigställda för användning.

Det enda raka och vettiga vore om Israel annekterade dessa områden.

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Dagen från Järvaveckan
Premium
Foto: Urban Thoms
Dokument: Kristen ungdomskultur
Premium
Foto: Joakim Lundgren