Stoppa dem som flyktingarna flyr ifrån

Jag tror att jag kan säga att alla flyktingar, var­ifrån de än kommer, har ett gemensamt: De ville inte fly.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Vi ser flyktingarna men inte det som får dem att fly. Männi­skor halshuggs, bränns levande, våldtas och används som sexslavar, säljs på marknader som djur, tvångskonverteras, terrorn är i det närmaste obeskrivlig men information om vad som sker finns tillgänglig för alla som vill veta.

En civilisation håller på att förintas och barbariet tar dess plats. Ett folkmord pågår just nu och vi kan inte säga att vi inte vet vad som händer. Liksom nazisternas och kommunisternas illdåd och folkmord mötte motstånd måste vi nu reagera och uppmärksamma det som nu händer. Det är hög tid att gå till handling och stoppa det som sker inför våra ögon. Våldet i Mellanöstern måste stoppas!

Flera hundra personer har åkt från Sverige för att delta i dessa fasansfulla illdåd. Människor som lever i Göteborg, Örebro och i andra svenska städer rekryteras till att mörda för IS i Syrien samt för att planera och utföra attentat i Europa och runt om i världen. Vi har inte glömt självmordsbombaren i Stockholm, morden på satirtecknarna i Frankrike eller attentaten i Köpenhamn. Kampen mot den islamistiska terrorn är gränslös och måste föras tillsammans med andra länder.

Svenska terrorister och de som rekryterar och agiterar för IS måste kunna dömas för landsförräderi och gränskontrollen måste skärpas. Landsförräderi anger tydligt vad brottet handlar om – att förråda vårt land, de människor som bor här och de värden vårt land är byggt på.

Vi i Sverige har ett stort ansvar att förhindra att man åker från vårt land för att mörda människor av den enda anledningen att de anses ha fel religion.

Vi ser verkningarna här i Sverige i form av ökande flyktingströmmar, så många att vi har problem att erbjuda bostad till alla som kommer. Vi har sett bilder på desperata människor, människor som dör när de flyr från de fega mördarna IS och andra bestialiska terrorister med en ideologi som manar dem att döda alla som inte tror på deras ”gud” och att använda barn och kvinnor som sexslavar. De som kan de flyr, för de får ingen hjälp eller skydd från oss som har medel att hjälpa. Några dör under flykten. Ansvaret för detta ligger på de mördare och terroristregimer som tvingar människor på flykt. Ansvaret är inte Sveriges, Tysklands, Greklands eller ens EU:s. Men vi har ett ansvar – att hjälpa de utsatta.

Vi ska hjälpa de som flyr, men det är som att ställa fram en hink som samlar upp blodet som pulsar ur ett öppet sår istället för att sätta tryckförband och stoppa flödet. Om man vill behandla ett problem måste man behandla grundorsaken, och det betyder att vi måste bli mer seriösa i kampen mot de här terroristgrupperna.

Jag tror att jag kan säga att alla flyktingar, varifrån de än kommer, har ett gemensamt: De ville inte fly.

Jag uppmanar alla att hjälpa till på det sätt man kan. Prata om det, ring din riksdagsman, skapa opinion, öka trycket på riksdagspolitiker och EU-politiker för att Sverige, FN och EU ska agera och ge skydd och stöd till de utsatta på plats i deras land så att de slipper fly eller försvarslösa bli slaktade.

Det är nu dags att sätta stopp för förföljelserna och kriget genom att västvärlden agerar kraftfullt med militära flyg- och markinsatser.

Jag uppmanar alla att hjälpa till på det sätt man kan. Prata om det, ring din riksdagsman, skapa opinion, öka trycket på riksdagspolitiker och EU-politiker för att Sverige, FN och EU ska agera och ge skydd och stöd till de utsatta på plats i deras land så att de slipper fly eller försvarslösa bli slaktade.

Tore Sowell

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Ledare
Premium
TORPKONFERENSEN
Premium
Foto: Johannes Ottestig
NYHEMSVECKAN
Nyheter
Foto: Josefin Lilja