Karin Adelsköld: Se till att ha roligt varje dag

Hon har kallats ”en av Sveriges roligaste kvinnor”, men har också en destruktiv relation bakom sig och två utbrändheter.
– Jag ber nog mer inom mig än jag tror, säger Karin Adelsköld.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

Vi hinner prata en liten stund, men sen ber Karin Adelsköld att få ringa tillbaka. Barnen stampar och vill iväg på utflykt. Familjen befinner sig med släkten på sommarstället på Öland, som de flesta andra somrar, och i dag är det lådbilslandet som hägrar.

Men när hon efter en kort stund ringer upp igen från bilen är det inte semesterplaner vi först kommer att prata om utan om de två utbrändheter hon gått igenom. Den senaste för två år sedan blev riktigt tuff och återhämtningen pågår än.

– Jag har upptäckt att ett bra sätt att återhämta sig efter en utbrändhet är att ha roligt, säger Karin från passagerarsätet.

– Många hävdar tvärtom att om du tycker att ditt jobb är för roligt så riskerar du att bränna ut dig. Men jag tror definitivt att vi behöver prioritera roliga saker, det är så lätt att vi glömmer det!

Själv har hon bestämt att hon ska skratta och ha roligt varje dag. Och kommer det inte av sig självt så har hon lösningar på hur det kan lösa sig. Antingen kan hon sätta på en låt och ”fuldansa” tillsammans med sina barn, 13 och 15 år gamla, eller så letar hon upp något kul klipp på Youtube. Just nu är det avsnitt från underhållningsprogrammet Saturday Night Live som hon betar av.

I veckan har Karin Adelsköld även figurerat i kvällstidningarna. Där löd rubriken ”Adelsköld till sjukhus efter destruktiva tiden” och det handlar om en långvarig relation som hon till slut valde att lämna på ett ganska abrupt sätt.

Hon vill inte kommentera händelsen närmare av hänsyn till övriga inblandade, utan hänvisar till sitt Instagramkonto.

Där skriver hon: ”Det var inte riktigt meningen att jag skulle ”tala ut” i en kvällstidning. Men plötsligt blev jag så trött på att ljuga. Att ta på mig hela skulden för nått jag inte till fullo rått för. Visst hade det varit bättre att tala ut med personen i fråga. Men tro mig, jag hade försökt.”

Karin har tidigare medverkat i Dagen, nämligen bestämt i podden Dagens människa. Där sa hon att hon upplevde det nästan som att Gud försökte säga henne något. Frågan är, har Gud fortsatt att tala till henne?

Karin skrattar först, men blir sedan mer allvarlig.

– Jag känner en slags dragning till kyrkan. Till lugnet och den andlighet som finns där. Jag var ju aktiv i Svenska kyrkan som ung under många år, så jag känner att jag borde hitta tillbaka dit, det skulle passa bra nu.

Läs mer: Karin Adelsköld: Det känns som att Gud försöker säga mig något

 

Hon nämner det faktum att hon nu, efter att ha lämnat Öster­sund där relationen tog slut, har återvänt till Stockholm där hon tycker att det finns ”många fina församlingar som är lite mindre och mer personliga”.

– Det verkar som att jag närmar mig. Vi får se!

Förutom att ha roligt prioriterar Karin gärna att vandra i skogen. Där, på egen hand med sina tankar, bland träden, återfår hon krafter. På Dagens fråga om hon brukar be svarar Karin Adelsköld jakande.

– Bön är så enkelt. Jag ber nog mer inom mig än jag tror.

Lyssna på hela podden där vi pratar Gud med Karin Adelsköld, här.

Karin Adelsköld

Aktuell: Fyller 45 år den 15 juli.

Familj: Barnen David, 13 och Agnes, 15, tre systrar med massa barn.

Firar: På Öland med stora släkten. ”Jag kommer göra en jättestor jordgubbstårta. Dessutom fyller min mamma år samma dag.”

Intressen: Bilar, åker på många veteranrallyn.

Bibelord: ”Älska din nästa som dig själv. Det är fint i dubbel bemärkelse, det innebär även att jag måste älska mig själv."