17 april 2021

En tidning på kristen grundKultur

Alva Dahl får Karin Boye-pris

Pris. Huddinge kommuns litterära pris till minne av Karin Boye går i år till Alva Dahl. Författaren, Dagen-skribenten och översättaren tilldelas utmärkelsen för "en precis och sökande prosalyrik som vågar gå mot strömmen i en rörelse där vardagligheter och gudomligheter avtäcks".

– Jag är mycket hedrad och glad över att en skara väktare av Karin Boyes minne anser att mitt enkla knogande med språkets och livets detaljer är ett verk i hennes anda. Är det något jag vill med mitt skrivande är det att det, som hela Boyes rika, omistliga författarskap, ska få vara ”buret av styrkan ur sköra ting”, säger Alva Dahl.

Alva Dahl är född 1985 och gjorde sin skönlitterära debut med det prosalyriska verket ”Längtans flöde” på det egna förlaget Syster Enbär, tidigare i år.

Daniel Wistrand

Daniel Wistrand är redaktör för kultur och livsstil på Dagen.

Fler artiklar från Kultur