31 oktober 2020

En tidning på kristen grundKultur

Rebecca Malmborg släpper låt på engelska

Lidköpingsbaserade singer-songwritern Rebecca Malmborg debuterar nu med sin första sång på engelska.

Singeln “Together we are” släpps digitalt den 17 september och den berör den tid vi är mitt inne i.

– Social distansering är som att leva mitt i stormens öga. Det är lugnt i ensamheten, men ute stormar en pandemi. Den sociala distanseringen för oss ändå samman och kan ge oss styrka att bekämpa stormen. Together we arestrong, säger Rebecca Malmborg.

Rebecca Malmborg har tidigare släppt två soloalbum och två duettalbum (tillsammans med Tias Engvall under gemensamma artistnamnet RebeccaTias). 1999 fick hon ta emot det allra första Utbultstipendiet. Hennes musik har spelats nu och då på Sveriges Radio och att hon nu spelat in en sång på engelska är ett uttryck för hennes ambition att bredda sin publik. “Together we are” är egenskriven med bearbetning av Rasmus Malmborg. Den är producerad av Ingemar Åberg som bland annat är känd för att ha skrivit Carolas hit “När löven faller av”.Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar