20 april 2021

En tidning på kristen grundKultur

Gladys del Pilars vän försvann - hyllar Missing people

Kristna artisten blir ny ambassadör för ideella organisationen

Den nyblivna ambassadören för Missing People, Gladys del Pilar, hyllar den ideella organisationen.
– Gladys Del Pilar har ett stort hjärta för människor som hamnat i en svår situation, säger MPS styrelseordförande Magnus Idebro.

När människor plötsligt försvinner får ofta den ideella organisationen Missing people rycka ut. Med polisens godkännande gör de en hjälpinsats för att hitta den försvunna personen, stötta anhöriga och leta spår. Den senaste i raden av ambassadörer heter Gladys del Pilar, artist och musikalstjärna. Hon har personlig erfarenhet av organisationens arbete.

– När en vän till mig försvann för en tid sedan var Missing people väldigt snabba med att få ut bild på sociala medier. Jag vet också att de återfinner 80 procent av alla försvunna, välbehållna, säger artisten i en pressvideo.

– De är också bra på att stödja anhöriga, när polisen inte har möjlighet. Därför är jag en stolt ambassadör, fortsätter hon.

I samband med att Gladys del Pilar spelade nunnan Dolores i musikalen “En värsting till syster” berättade del Pilar hur Gud har första platsen i hennes liv och hur hon ber inför varje föreställning, gärna genom att hålla de andras händer.

– Gud håller mig också grundad så att jag inte sätter mig över andra. Det finns annars en stor risk att man tror att man är förmer än andra när man jobbar med detta. Det har jag sett många hemska exempel på, sa Gladys del Pilar i samband med intervjun.

Missing People är glada att hon valde att tacka ja till uppdraget som ambassadör.

– Gladys Del Pilar visar inte bara ett starkt och positivt engagemang i allt hon gör, utan har också ett stort hjärta för människor som hamnat i en svår situation, säger Magnus Idebro, styrelseordförande i organisationen, i ett pressmeddelande.

---

Missing People

  • En svensk rikstäckande ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.
  • Har ett nära samarbete med polis, socialtjänst och andra myndigheter och gör inga hjälpinsatser utan att först fått polisens godkännande.
  • Förutom cirka 300 utbildade och professionella aktiva volontärer finns ytterligare drygt 70 000 frivilliga personer i organisationens sökregister.

---

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Kultur