Kultur

Carola hoppar av “Let’s Dance” – av hälsoskäl

Tv-programmets största stjärna väljer nu att kliva av, trots höga poäng från juryn

Carola
Taggad till tänderna klev Carola Häggkvist för några veckor sedan ut på TV4:s dansgolv för att svänga loss framför tv-tittarna. Men nu väljer hon att kliva av programmet, trots att hon gjort publiksuccé.

TV4:s populära program “Let’s Dance” lockar många tv-tittare om lördagskvällarna. Det återstår att se hur många som fortsätter att bänka sig i sofforna efter Carolas besked om att hon nu väljer att kliva av danstävlingen.

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi, sa hon i en intervju med Aftonbladet förra veckan, med anledning av att hennes medverkan inte blivit som hon hade tänkt sig.

Juryn har delat ut höga poäng till Carola och hennes danspartner Tobias Karlsson. Anledningen att hon nu kliver av tycks inte heller vara att det gått dåligt i tävlingen. Snarare är det medicinska skäl som sägs vara orsaken.

– Vi kan bekräfta att vi har fattat ett gemensamt beslut att Carola lämnar “Let’s Dance” på grund av hälsoskäl. Det är tråkigt men hälsan går först. Vi återkommer med hur vi löser det här i lördagens kvartsfinal, säger programmets exekutiva producent, Fia Fång till TT.

På sitt Instagramkonto har Carola delat bilder från tävlingen och skriver bland annat om en händelse under förra veckan då hon tappade luften. I övrigt har hon själv inte kommenterat avhoppet.

Tobias Karlsson, som tränat och övat tillsammans med Carola mycket de senaste veckorna, ser dystert på beskedet.

– Jag är så klart ledsen och nedstämd då jag hade börjat känna finalvittring och detta är mitt liv och mitt levebröd. Jag älskar dansen och det bästa jag vet är att lyfta en annan människa och där är ju formatet “Let’s Dance” ett unikt forum att få lov att göra det, säger han till Aftonbladet.


Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig