Kultur

Avslutningsfest på Kaggeholm - då lurades August, 22, av Danny Saucedo

I artistens tv-program Ägd av Danny blev Kaggeholmseleven August Rosell totallurad

En helt vanlig avslutningsfest på Kaggeholms folkhögskola. Trodde eleven August Rosell. I stället blev han totallurad av självaste Danny Saucedo.
– Skulle någon i produktionen bli utsatt för skämtet så är det jag, säger August Rosell.

August Rosell trodde det skulle bli en vanlig avslutningsfest på Kaggeholms folkhögskola, som tillhör pingströrelsen, där han studerat tv-produktion. Men plötsligt sa rektorn att han skulle komma upp på scenen och framföra en låt, något August Rosell inte alls hade förberett. Men han fann sig och försökte få i gång musikerna på scenen – utan framgång. I publiken började också folk undra vad som pågick. Men bakom kulisserna lurade artisten Danny Saucedo och inväntade rätt tillfälle att avslöja att det hela var ett ”prank”, ett practical joke.

August Rosell, som avslutade sin utbildning i våras gjorde sin sista praktik på det tv-program där Danny Saucedo är programledare – Ägd av Danny, som sänds på streamingtjänsten Prime video. I avsnitt 6 visades det skämt som överraskade praktikanten.

När Danny plötsligt kom blev jag minst sagt förvånad

—  August Rosell

– Jag hade haft ledigt en vecka för att avsluta terminen och hade lagt praktiken lite grann bakom mig. Så när Danny plötsligt kom blev jag minst sagt förvånad, säger August Rosell till Dagen.

August Rosell blev utsatt för ett bus eller prank av Danny Saucedo i tv-programmet Ägd av Danny. August var tv-produktionselev på Kaggeholms folkhögskola och gjorde sin sista praktik, innan skolavslutningen, på produktionen av programmet.

Han har varit produktionsassistent och gjort lite allt möjligt. Men helt orimligt att just han skulle bli utsatt för skämtet var det inte.

– Jag tror Danny och de andra i teamet tyckte jag var lite rolig och jag fick vara med i själva inspelningen då och då, säger han och berättar att han bland annat agerat statist.

– Jag var utklädd till tant en gång och till clown en annan. Och i ett avsnitt fick jag ragga in kunder till den frisör som Danny låtsades vara. Så var det någon i produktionen som skulle bli ”prankad” så är det nog jag, skrattar August Rosell och tillägger vad han tycker om artisten.

– Danny är en jättehärlig person. Det var superkul att jobba med honom.

August Rosell blev utsatt för ett bus eller prank av Danny Saucedo i tv-programmet Ägd av Danny. August var tv-produktionselev på Kaggeholms folkhögskola och gjorde sin sista praktik, innan skolavslutningen, på produktionen av programmet.


---

Fakta: August Rosell

  • Ålder: 22 år.
  • Bor: Sollentuna.
  • Utbildning: Media tv-produktion på Kaggeholms folkhögskola.

---

Fler artiklar för dig