28 november 2020

En tidning på kristen grundLedare

Elisabeth Sandlund: Fel svar från Morgan Johansson

”Religionsfriheten gäller också en muslim som arbetar på Migrationsverket”, förklarade justitieminister Morgan Johansson i en riksdagsdebatt i fredags. Det är så sant som det är sagt. Att den muslimska kvinna som förhörde konvertiten Markus, som Dagen tidigare skrivit om, har rätt att utöva sin religion och att klä sig i slöja också på jobbet är odiskutabelt. Men det innebär inte att det var rätt att låta henne intervjua och bedöma en person som lämnat islam och som ombads förklara varför han inte längre vill vara muslim.

Ministern hade inte behövt försvara myndigheten utan hade helt enkelt kunna ge beskedet att detta är en arbets­ledarfråga som han inte kan, vill och får lägga sig. Det skulle ha skickat de rätta signalerna.

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Fler artiklar