Ledare

Det är de mest utsatta barnen som behöver porrfilter

Frida Park.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Socialdemokraterna föreslår på DN Debatt (15/12) att porrsurfare ska tvingas identifiera sig med bank-id. Det är ett förslag i rätt riktning så till vida att åtgärder behövs för att skydda barn mot exponeringen av till exempel grov och förnedrande våldsporr. Detta har Dagens ledarsida påtalat många gånger. För de barn som inte har närvarande föräldrar som kan samtala med dem om porrens baksidor är något slags effektivt filter nödvändigt.

Men samtidigt väcks kritik att bank-id inte är något staten styr över utan ägs av bankerna. Det krävs därför andra åtgärder för att säkerställa att förslaget från S blir både demokratiskt och digitalt hållbart. Men att S lyfter frågan om att skydda barn och unga från miljardrullande porrbolag är välkommet.

Frida Park

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig