28 februari 2021

En tidning på kristen grundLedare

Biden river upp Trumps migrationslagar

Kommentar. På tiden att föräldrar och barn får återförenas

USA:s nye president lät knappt dammet lägga sig efter att han svurits in innan han gick till verket med att riva upp Donald Trumps politik på flera områden. Nu i dagarna uppfyllde Joe Biden ett av sina löften från presidentvalskampanjen att dra tillbaka Trumps lagar om migration. En av dessa handlar om Trumps lag som omänskligt nog ledde till att hundratals barn och föräldrar sedan 2018 separerats (och fortfarande är skilda åt) efter att de utan tillstånd försökt ta sig från Mexiko över den amerikanska gränsen.

Kritikerna varnar för massinvandring och att den nye presidenten försöker kringgå republikanerna i kongressen genom att utfärda presidentordrar. Men Joe Biden tillbakavisar kritiken med att han inte skriver några nya lagar: “Jag raderar en dålig politik”.

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Ledare