03 augusti 2021

En tidning på kristen grundLedare

Påven i Irak: Det sista ordet får Gud och hans Son

Kraftfullt budskap om hopp för förföljda kristna

Det är inte mycket påve Franciskus kan företa sig utan att väcka känslor. Fratelli tutti, besök hos exprostituerade, klimatuppmaning till världsledarna – och nu: resa till Irak, med budskap om fredlig samexistens över religionsgränserna, hopp till och uppmärksammande av förföljda folkgrupper i landet.

Under resan besökte han bland annat Mosul, där IS utropade sitt kalifat och mördade och tvingade många kristna på flykt, som vi skriver om på nyhetsplats. Att Katolska kyrkans ledare besöker platser där kristna halshuggits och kyrkor rivits ned sänder ett kraftfullt budskap om hopp. “Det sista ordet får Gud och hans Son, som besegrat både synd och död. Även mitt i krigets förödelse kan vi se, med trons ögon, att livet triumferar över döden”, sa påven. Det säger inte så lite.

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar