09 december 2021

En tidning på kristen grundLedare

Skuggsamhället förebyggs genom medvetna konsumenter

Fredrik Wenell, i korthet.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Det håller på att växa fram ett skuggsamhälle i Sverige. De människor som kommer hit har fått löften om god inkomst och schysta arbetsvillkor. Väl här möts de av slavlika villkor. Det är en verksamhet som är välorganiserad.

De erbjuds boende på madrasser i garage eller i ett rum i anslutning till arbetsplatsen. Det berättas om skönhetssalonger som övervakar sin personal från andra sidan jorden. Det är inte värdigt ett rikt land som vårt.

Problemet är att vi konsumenter alltför ofta låter priset vara avgörande för våra inköp. Det är helt enkelt inte rimligt att få bilen handtvättad för 200 kronor. Om vi vill värna en generös arbetskraftsinvandring behöver vi också vara beredda att betala priset för den. Samhället är inte staten utan vi tillsammans.

Fredrik Wenell

Fredrik Wenell

Fredrik Wenell är ledarskribent på Dagen sedan hösten 2020.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare