04 augusti 2021

En tidning på kristen grundLedare

Barns kristna tro utmanar Migrationsverket

Grundfelet är det vanliga, bristfällig kompetens i bedömningarna

Kan en elvaåring vara kristen? Självfallet. Kan en elvaåring vara konvertit? Ja, om det första svaret är givet följer detta logiskt. Elvaåriga Fatemeh i Örnsköldsvik förtjänar en seriös bedömning av Migrationsverket och migrationsdomstolen. Det säger sunt förnuft och det förstärks av de rättigheter som barnkonventionen ger minderåriga.

Att hon svarar på barns vis på frågorna kan inte hållas emot henne

—  Elisabeth Sandlund

Att hon svarar på barns vis på frågorna kan inte hållas emot henne, inte heller att hennes mammas konversion inte bedömts vara äkta. Risken att barn utnyttjas för att hela familjer som saknar asylskäl ska få stanna finns och måste beaktas. Men grundproblemet, i Fatemehs fall liksom i många andra, är Migrationsverkets väldokumenterade oförmåga att förstå vad tro är och vad konversion innebär.

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar