28 oktober 2021

En tidning på kristen grundLedare

Det David Yonggi Cho byggde blev bestående

Hans fokus på bön är ett arv att ta till vara på

Elisabeth Sandlund, i korthet.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

En av vår tids största kristna ledare har gått ur tiden. Dr David Yonggi Chos betydelse kan knappast överskattas och sträcker sig långt utanför Sydkoreas gränser. Tacksamma minnesord fälls över hela jorden och Daniel Alm, Stanley Sjöberg och andra vittnar om vad han betytt ‘även för svensk karismatisk kristenhet. Inte minst hans fokus den målmedvetna bönens betydelse, både i den lilla gruppen och i megaförsamlingen, är ett arv som förtjänar att tas till vara.

Hans betydelse kan knappast överskattas

—  Elisabeth Sandlund

Cho lämnade ledarskapet för sin församling för flera år sedan. Hans storhet visar sig i att den inte stod och föll med honom utan fortfarande är Sydkoreas största protestantiska kyrka. Att hans goda rykte naggats i kanten av de oegentligheter som han åtalades och dömdes för 2017 förtar inte betydelsen av hans livsverk.


Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare