28 november 2021

En tidning på kristen grundLedare

Välkommen uppsträckning från ärkebiskopen

Kommentar.

Frida Park.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Ärkebiskop Antje Jackelén har naturligtvis rätt. De sekulära mediernas bevakning av kyrkovalet fokuserade på fel frågor, däribland ickefrågan vigseltvång, som vi skrivit om tidigare på ledarplats (16/9). Men det är kanske inte helt konstigt med tanke på att nomineringsgrupperna med störst muskler att synas och höras satte agendan.

Antje Jackeléns tydliga hållning skapar hopp inför framtiden.

—  Frida Park

Uppsträckningen från ärkebiskopen blev också dubbel när hon inledde det nu pågående kyrkomötet med att påtala att det inte är nomineringsgrupperna som står för kallelsen utan kyrkans herre: Jesus. Antje Jackeléns tydliga hållning inför kyrkovalet – inte minst att påpeka att politiska partiers närvaro i kyrkan är något otidsenligt – och nu fokus på kyrkans kärnuppdrag att sprida evangelium, skapar hopp inför framtiden.

Frida Park

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare