Ledare

Ännu en påminnelse om talibanernas ondska

Tidigare utvisade personer är i farozonen

Elisabeth Sandlund, i korthet.

Allt tyder på att en medlem i Härnösands pingstförsamling blivit svårt misshandlad av talibanerna i Afghanistan. Det är lätt att förstå och dela upprördheten hos dem som känner honom. Samtidigt finns det ingen anledning att bli förvånad.

Talibanernas bestraffningar av personer som lämnat den muslimska tron är grymma och obönhörliga.

—  Elisabeth Sandlund

Talibanernas bestraffningar av personer som lämnat den muslimska tron är grymma och obönhörliga. Frågan om huruvida svenska Migrationsverket trott på att en konversion är på riktigt eller inte är fullständigt ointressant för dem. Ett antal personer som tvingats tillbaka till Afghanistan från Sverige och andra länder befinner sig därmed i farozonen. Och det är svårt att se att situationen inom överskådlig framtid skulle ändras så att det blir möjligt att återuppta avvisningarna till en stat där intoleransen och våldet härskar.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig