Ledare

Hemlöshet är en skam för välfärdssamhället

Den nya regeringen behöver ta krafttag när kommunerna inte räcker till

Elisabeth Sandlund, i korthet.

Hemlösheten är en fråga för regeringen. Kommunerna klarar inte uppgiften på egen hand, skriver Åsa Paborn, direktor för Stockholms stadsmission och talesperson för hemlöshet för samtliga stadsmissioner i Sverige i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Hittills har det varit mycket snack och lite verkstad

—  Elisabeth Sandlund

Den nya regeringen har många viktiga frågor på sitt bord men denna får inte försummas. Att inte ha ett hem utan vara hänvisad till hårda bänkar, portgångar och, om man har tur, ett tillfälligt härbärge i en kyrka eller hos någon annan ideell organisation är en kränkning av de mänskliga rättigheterna. Hemlösheten drar ner människor i rännstenen. Den gör det omöjligt att söka, få och behålla ett jobb. Den slår sönder familjegemenskap. Den leder till missbruk. Hittills har det varit mycket snack och lite verkstad. Nu behövs krafttag.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig