Ledare

Hur hade Ulla Löfven röstat?

Kommentar. Hade Israels nye ambassadör varit lika hjärtlig i sitt omdöme om Ulla Löfven närvarat på kyrkomötet?

Frida Park.

Israels nye ambassadör till Sverige, Ziv Nevo Kulman, träffade förre statsministern Stefan Löfven med fru UIla för att tända det första Chanukka-ljuset och twittrar ut sitt beröm: “Du kommer bli ihågkommen, käre Stefan ... för ditt stöd till judiskt liv i Sverige och för att ha förbättrat relationen med Israel”.

Detta skedde bara några dagar efter att kyrkomötet beslutat att utreda huruvida Israel gör sig skyldig till apartheid. Ett beslut som ambassadören gick till attack emot och kallade för antisemitiskt. Alla socialdemokrater, förutom en som avstod, röstade för förslaget.

I kyrkomötet sitter även Ulla Löfven. Men den här gången var hon frånvarande. Ingen kan alltså veta hur hon hade röstat om hon hade närvarat. Men om hon följt majoriteten av sin partigrupp är risken stor att ambassadör Nevo Kulmans varma mottagande inte varit fullt lika hjärtligt. Det är naturligtvis bra med Stefan Löfvens stöd till Israel, men det förtar inte att man undrar hur Ulla Löfven hade röstat i kyrkomötet.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig