Ledare

Regeringen sviker både flyktingar och frivilliga

Civilsamhället har ställt upp, men inte staten

Att ta emot de kvinnor och barn som flyr från Putins bomber borde vara lika viktigt som att skicka pansarskott för att stoppa dem, skriver DN i en ledare mot regeringens hantering av de flyktingar från Ukraina som tagit sig till Sverige. Det är en högst befogad kritik. Civilsamhället, inte minst kyrkor och enskilda kristna, har ställt upp på ett föredömligt sätt. Nu är det hög tid att staten gör sitt och inte smiter under det ansvar som massflyktsdirektivet innebär. Självfallet måste flyktingfamiljerna få ett ekonomiskt stöd så att de kan leva ett drägligt liv och slipper råka ut för oseriösa arbetsgivare. Lika naturligt måste det vara att erbjuda dem som önskar svenskundervisning. För att nämna två exempel på sådant som borde gå att åtgärda snabbt.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar