Ledare

I högskattelandet Sverige måste vi kunna lita på tågen

Kommentar. Väljarna vill bara att Sverige ska fungera

Som ledarsidans sommarvikarie Lennarth Hambre skrev förra veckan vill väldigt många väljare bara att Sverige ska fungera när det gäller det mest grundläggande. Skola, vård, omsorg och trygghet. Till detta kan läggas tågen.

I tider av ökande klimatmedvetenhet behöver svenska järnvägar fungera betydligt bättre än vad som är verklighet i dag. Höghastighetståg mellan svenska storstäder i all ära. Men även lands- och glesbygd borde med rätta kunna räkna med tågen.

Inte nödvändigtvis att det ska gå så mycket fortare än bilen. Inte heller att det ska vara så lyxiga vagnar. Men rimligt vore väl att det gick att få fungerande uppkoppling så att arbetspendlare kan jobba på tågen? Än rimligare, och något slags minimum för ett högskatteland som Sverige, vore om tågen gick i tid. Eller i alla fall över huvud taget.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig