Ledare

KD - ge inte upp om biståndet

Kommentar: Men kommer de stå emot trycket?

Det är en glädjande nyhet att Kristdemokraterna står fast vid biståndets enprocentsmål trots samarbetet med Moderaterna och Sverigedemokraterna. KD betonar också fullt logiskt att det är orimligt att dra ner på biståndet för att det är ineffektivt. Ingen politiker skulle använda samma typ av argument när det gäller skolan, det vill säga att dra ner på skolans budget eftersom den uppvisar dåliga resultat. Precis som med skolan är det bättre att hålla kvar budgeten (eller höja) och använda pengarna mer effektivt. KD:s presumtiva regeringspartner och dess stödparti, M och SD, borde också inse det eftersom utvecklingsbistånd, snarare än katastrofbistånd, är ett effektivare alternativ för att göra det möjligt för människor att slippa fly. Det borde inte vara så svårt att förstå.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig