Ledare

Ytterligare skärpt läge i Myanmar

När är omvärlden beredd att reagera på allvar mot militärjuntan?

Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Situationen i Myanmar går från vidrig till ännu värre. För första gången på närmare 35 år har avrättningar verkställts när det i måndags rapporterades att fyra demokratiska aktivister tagits av daga. Omvärlden protesterar men varken hårda ord eller rådande sanktioner tycks ha någon effekt på de styrande.

“Lite elakt kan man säga att de inte betyder mycket mer än att militären inte kan åka på semester till Europa”, säger Myanmarexperten Martin Gemzell till TT. “Vad mer behöver juntan göra innan det internationella samfundet är villigt att agera med kraft?”, frågar sig Tom Andrews, FN:s särskilda rapportör för Myanmar. Det är en relevant undran. När är gränsen nådd så att de demokratiska krafterna kan få det understöd de behöver?


Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig