Ledare

Modigt att ta över muslimsk skandalskola

Kommentar: Räddningsmissionen söker det bästa för staden

Den 10 januari kom eleverna till Communityskolan i Gårdsten. Det var en ny skola för dem. Skolbyggnaden har tidigare huserat den skandalomsusade Römosseskolan. De tidigare ägarna fick tillståndet indraget men nu har Räddningsmissionen i Göteborg tagit på sig uppdraget att driva skolan vidare men under nytt namn och ny inriktning. Elevernas skolgång är säkrad i samma lokaler vilket skapar en trygghet för alla.

Det är sedan länge känt att Räddningsmissionen i Göteborg utför verksamheter som bidrar med mycket gott till sin stad. Uppbackade av 33 lokala kyrkor har de blivit en kraft att räkna med för att lindra nöden. Att driva skola är något delvis nytt för dem, men när de nu tar över Römosseskolan har det potential att bli ett vittnesbörd som når långt utanför stadsgränsen.

Direktorn Emil Mattsson förklarar i Dagen (7/1-23) att de vill vara en skola där människor med olika tro samsas under samma tak med en ömsesidig respekt för varandras tro. Skolan ska bli en plats där tro inte på förhand ses som något negativt – utan bejakas som den viktiga del den är i många människors liv.

Det finns naturligtvis risker med att ta över en skola med tvivelaktig historia. Utmaningen kan också vara stor att få människor att bejaka den nya inriktningen. Men med förtroende som Räddningsmissionen åtnjuter i staden finns alla möjligheter. Deras långa och trogna arbete har byggt en grund som visar att de vågar anta nya utmaningar för att söka det bästa för staden.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar