Ledare

Slaskdebatter som denna klarar vi oss utan

Kommentar: Vilka ytterkläder regeringen väljer att klä sig i är inte en av de saker som behöver stjäla uppmärksamhet från vad som faktiskt är mer pressande.

Ett foto av regeringen har väckt debatt, irritation och indignation. I tidningar och i TV-soffor har det kritiserats. Bitvis har kritiken varit väldigt hård. Vad handlar saken om? Jo, att regeringen, ihop med kungen och andra digniteter, klätt sig i jackor i och med ett besök på Ishotellet i Jukkasjärvi. Det är välklätt, redo för kyla, och detta har irriterat tyckarna: Var de inte överklädda? Är inte den där gula jackan lite dyr? Skoterstövlar fast det bara är -1 grader? Pinsamt och stockholmskt!

Det finns verkliga problem i världen. Sverige har utmaningar. Vilka ytterkläder regeringen väljer att klä sig i är inte en av de saker som behöver stjäla uppmärksamhet från vad som faktiskt är mer pressande. Den här typen av slaskdebatt kan vi klara oss utan.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig