Ledare

Bara trams att Carola skulle vara rasist

Kommentar: Hela samhällets samlade resurser krävs för att bromsa gängkriminaliteten

Många har gärna åsikter om Carola. Om de inte har åsikter om henne har de åsikter om hennes åsikter eller tro. Inför Carolas jubileumsår, 40 år som artist, har hon gett en läsvärd intervju i Svenska Dagbladet (7/4). Hon beskriver bland annat sin sorg över utvecklingen i Sverige med gängkriminalitet och en invandring som inte tar hänsyn till våra traditioner. Kritiker var inte sena att fultolka hennes uttalanden och Alex Schulman anklagar henne i DN (10/4) för att låta som Jimmie Åkesson.

Att Carolas uttalanden skulle vara rasistiska är bara trams. Det är inte Carolas kommentarer kring invandring som skapar problemen som är kopplade till migrationen i Sverige. Carola har varit ett föredöme i att aktivt värna utsatta människor och visat det i praktisk handling. Fler borde göra som henne.

När det gäller gängkriminaliteten är polis- och sociala myndigheter enade. Nyrekryteringen måste brytas. Det är tydligt dokumenterat att rekryteringen till gängkriminaliteten sker i allt yngre åldrar. Det är bland annat dessa knappt tonåringar från utanförskapsområden som levererar cannabis och andra droger till feströkande över- och medelklassvenskar. När den tidigare statsministern Stefan Löfven (S) försökte få vanliga festande svenskar i innerstan av Stockholm och ta ansvar genom att sluta köpa illegala droger försökte kritiker tysta ned honom, som nu med Carola.

Tänk så mycket längre vi hade kunnat komma om vi slutade försöka rasiststämpla människor som försöker göra viktig skillnad. Hela samhällets samlade resurser behövs för att vända den negativa spiralen.

Fler artiklar för dig