Ledare

Kanal 10:s pengabekymmer väcker frågor

Kommentar: Företagsledningen har en del att förklara för sina givare

Den kristna TV-kanalen Kanal 10 har återigen drabbats av ekonomiska bekymmer. Kanalen, som bedriver sin verksamhet från Älmhult, har som vision att sprida evangeliet. En mycket lovvärd mission som uppskattats av många. I huvudsak är företaget finansierat genom privata gåvor. Detta, att företagets bärs upp av små och stora gåvor från kristna personer runt om i landet, utgör utan tvekan ett stort förtroende att förvalta för företagsledningen.

Dock har företagets revisor nu flaggat för att ”det finns väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till betydande tvivel om företagets förmåga att fortsätta verksamheten”, något som Dagen skriver om (22/9). Visst kan alla företag hamna i svårigheter, men detta bör reflekteras över med extra noggrannhet både då det faktiskt handlar om givares pengar och att Kanal 10:s ekonomiska bekymmer tycks återkomma, igen och igen.

Det finns en nödvändighet, speciellt för ett företag som Kanal 10, att bedriva en ekonomiskt hållbar verksamhet. Vidare behöver man kunna förklara för sina givare varför kriserna tycks återkomma, och varför man å ena sidan indikerar att företaget fått in tillräckligt för att täcka den senaste krisen samtidigt som man skickar ut en video till tusentals tittare med vädjan om mer pengar.


Fler artiklar för dig