Ledare

”Jag har känt en kallelse att vara en röst för Israel”

LEDARPODDEN: Simon Holst, pingstpastor, om Israel, kristna palestinier och kvinnor i ledarskap

Simon Holst, pastor i Bet: L och ny gästkrönikör i Dagen, gästar Ledarpodden för att prata med Frida Park och Steven Crosson om sitt engagemang för judar, Israel och kristna palestinier.

”När slutade Gud vara Israels Gud – om han nu har gjort det”, frågar Holst retoriskt och resonerar vidare om sin egen och frikyrkans relation till landet, folket och staten och att tidigare eskatologiska övertoner lett till att många kristna tystnat. ”Även om ganska många pingstvänner varit tysta är man under ytan ändå för Israels existens, landets rätt att försvara sig, med ett engagemang för judar och nu pågår ett skifte där fler landar i att man måste höja rösten, särskilt när antisemitismen syns på gator och torg i Sverige”.

Lyssna på podcasten här

Holst önskar att pingströrelsens bearbetning av synen på Israel ska landa i att man vill bekräfta sina judiska rötter, och ett starkt stöd för att judarna har rätt till sitt bibliska hemland. ”Jag kan inte på en gång förvänta mig att judar ska ta emot Jesus som sin Messias när vi kristna har förföljt dem under århundraden”.

Simon Holst mamma, Rigmor Holst, var en av föregångarna bland kvinnliga pastorer i pingst. Holst berättar hur han har respekt för att man på biblisk grund kan landa i att kvinnor inte kan vara pastorer, men att han har landat i en bejakande syn. ”Jag tror inte att alla måste tycka som jag”. Andra ämnen som lyfts i podden är utsatta kristna palestinier, ledarskapskris och hur man vänder en negativ trend i frikyrkan. Lyssna på hela avsnittet på Dagen.se/ledarpodden

Fler artiklar för dig