Ledare

Karin Wiborn: Ja, jag tror att det spelar roll att jag är kvinna

Ledarpodden: Opinionsredaktör Frida Park intervjuar Karin Wiborn, som är föreslagen som ny kyrkoledare i Equmeniakyrkan

Dagens opinionsredaktör Frida Park intervjuar Karin Wiborn, nominerad till kyrkoledare i Equmeniakyrkan om utmaningarna, inte minst generationsväxlingen. Den omtalat prestigelösa och uppmuntrande ledaren kommer ut som partimedlem och feminist och säger bland annat “Jag är ingen Joel Halldorf”.

Det blir ett öppenhjärtigt samtal om utmaningar, erfarenheter, drömmar och visioner – och om när hon tidigare var nominerad till missionsledare till Svenska baptistsamfundet och först inte blev vald. Nu tjugo år senare är hon nominerad igen, till Equmeniakyrkans samfundsledare. Trots bara några år kvar till pension har hon en brinnande nyfikenhet och lust för förändring. I augusti får vi reda på om ombuden den här gången bekräftar styrelsens val.

Lyssna på hela avsnittet:

Fler artiklar för dig