Ledare

”Dagen kommer att fortsätta satsa inför framtiden”

LEDARPODDEN: Vi kommer ha kvar papperstidningen länge, det tror jag verkligen, säger Felicia Ferreira.

Dagens läsare vet att beskedet har dröjt; hur kommer det nya mediestödet påverka tidningens framtid? I veckan blev Mediestödsnämndens beslut offentligt. Steven Crosson och Frida Park samtalar med Dagens chefredaktör och vd, Felicia Ferreira, om vad beskedet om att tidningen förlorar många miljoner kommer innebära.

Kommer papperstidningen finnas kvar? Och varför läser prenumeranterna Dagen – vad är tidningens roll i det svenska medielandskapet? Hur är Dagens läsare? På vilket sätt bidrar tidningen till mediemångfalden? Vad är unikt, till exempel med ledarsidan och Dagens debattforum? Vad rapporterar Dagen om som ingen annan gör? Det blir ett samtal om läsarmöten och -reaktioner. Men också om vad tidningen betyder för våra engagerade läsare, varav de allra flesta tar sin tro och sitt kristna engagemang på stort allvar.

Avslutningsvis lyfts visioner och utmaningar där Felicia Ferreira är tydlig med att tidningen kommer fortsätta satsa inför framtiden, även om besparingar kommer bli nödvändiga. Dagen har haft olika eror, flera omtag, och har god erfarenhet av att kunna innovera och genomföra de förändringar som är nödvändiga i en ny tid samtidigt som man förblivit trogen sina ideal. Några tuffa år ligger framför, men ”vi har ju en extra kolumn som vi räknar med”, avslutar Felicia Ferreira.

Lyssna på podden:


Fler artiklar för dig