Tystnad och fest på Chili

Finns det en absolut sanning? Den frågan kommer tonåringarna på årets Chili/XL-läger att djupdyka i. Och så blir det förstås festkväll med traditionsenlig maskerad.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

– Våra läger ser väldigt lika ut från år till år. Tro det eller ej, men ungdomar är verkligen traditionalister, det ska vara precis som det alltid har varit, skrattar Julia Well­stam.

Hon är lägerpastor på Hjälmargården som varje sommar samlar ca 700 tonåringar och ledare från olika församlingar till en uppskattad lägervecka.

Årets tema, ”Sanning”, är ett både svårt och viktigt ämne, menar Julia.

– Vi kommer att tala om sanning och lögn. Om att sanningen är en person, att Jesus ÄR sanningen. Vi kommer också att prata om sanningen om oss själva.

Traditionalism till trots – i år kommer lägerdeltagarna faktiskt att mötas av en nyhet som kan överraska rejält: 30 minuters daglig tystnad.

– Ungdomar idag behöver tystnad och vila, och det är så intensivt på ett sånt här läger så du behöver verkligen kunna stänga av.

Tiden kan användas till både andakt, promenad eller vila.

– Det här hjälper ungdomarna att ta personlig tid med Gud, säger Julia Wellstam.

FAKTA: Chili/XL

När: 30 juli–4 augusti.

Var: Hjälmargården vid Hjälmarens södra strand.

 

Talare: Ungdomsledare och pastorer från deltagande församlingar.

Sångare: Lovsångsledare och musiker från deltagande församlingar.

Bra att veta: Chili vänder sig till ungdomar som ska börja årskurs 7-9, XL till gymnasieungdomar. Sommaren på Hjälmargården bjuder även på Smajl-Väst den 26-30 juni samt Smajl-Öst den 3-7 juli. Målgruppen är barn från årskurs 2 till årskurs 7.

Både Chili/XL och Smajl arrangeras av Kristen Samverkan Mellansverige och ungdomsorganisationen KSM Ung, i samarbete med deltagande församlingar.

Foto: Privat & Anna B. Sandberg
Foto: Privat & Anna B. Sandberg