Nyheter

Nashvillepolis: Guds röst räddade mig från explosionen

På juldagen skakades Nashville av en stor explosion. Nu berättar en polisman som var på plats att han precis innan smällen hörde Gud säga “Vänd dig om”.

Tillsammans med fem kollegor hade polismannen James Wells på juldagsmorgonen beordrats ut till en plats i centrala Nashville där en parkerad husbil sände ut varningar till omgivningen och uppmanade människor att evakuera. Stadens polischef John Drake citerade en inspelning från husbilen som löd: “Detta område måste evakueras nu. Detta område måste evakueras nu. Om du kan höra detta meddelande – evakuera nu”. Polisen hade dessutom fått en varning att en bomb skulle explodera om 15 minuter.

Filmbilder från polismannen Michael Sipos kroppskamera, som publiceras av bland andra Christianity Today, visar hur polisen ser till att människor lämnar platsen, men plötsligt exploderar husbilen i en kraftig smäll och kaos utbryter.

Mirakulöst nog dödades ingen av människorna som befann sig i närheten. Tre personer skadades och fördes till sjukhus. Dagen efter annandag jul uppgav polisen att den misstänkte gärningsmannen, en man i 60-årsåldern, omkom i samband med dådet. Materiellt skadades ett 40-tal byggnader av explosionen.

Det var omskakade poliser som mötte pressen efter händelsen. Polismannen James Wells gav Gud äran för att ha överlevt explosionen. Wells förklarade att en faktisk röst drog honom bort från husbilen strax innan den exploderade.

– Det kanske inte är politiskt korrekt, men det är min sanning, sa James Wells två dagar efter händelsen.

– Jag hörde bokstavligen Gud säga åt mig att vända om och gå och kolla kollegan Topping som befann sig ensam längre ner på gatan.

Just som Wells vänt sig om och börjat gå iväg detonerade bomben. Smällen var så kraftig att han slogs till marken.

– Jag tänker inte tiga om detta, för det var det som räddade mitt liv, förklarade James Wells för de församlade reportrarna. Det var detta som gjorde att jag fick träffa mina barn och min fru på julen. Och uttrycket “fint att se dig” har fått en helt annan innebörd för mig nu.

---

Fakta: Explosionen i Nashville

  • På juldagens morgon lokal tid exploderade en husbil i centrala Nashville, USA, efter att först ha sänt ut en varning till omgivningen att utrymma platsen.
  • Tre personer skadades och i husbilen hittades sedan kvarlevorna av den misstänkte gärningsmannen.
  • DNA-test har visat att den döde var identisk med husbilens 63-årige ägare. Enligt polisen ska han innan dådet ha köpt material som kan användas för att tillverka en bomb.

---

Fler artiklar för dig