Nyheter

Kristne målvakten tar emot flyktingar i sitt hus

Keylor Navas och hustrun Andrea hjälper dem med mat, kläder och husrum

Fotbollsmålvakten Keylor Navas öppnar sitt hem för flyktingar från Ukraina.

Spanska tidningen Sport skriver att Keylor Navas, som spelar i stjärnspäckade Paris Saint-Germain, har köpt 30 sängar för att ukrainare på flykt ska bo hemma hos honom.

Det var när han hörde om att hans grannar rest till Krakow i Polen för att erbjuda förnödenheter till flyktingar, som han bestämde sig för att också göra något för de människor som flyr undan Putins anfallskrig.

Bor i biosalong

Enligt den spanska sporttidningen får flyktingarna bo den biosalong som målvakten och hans hustru inrett i sin lyxvilla. Där får de mat och annat som de behöver för att klara sin svåra situation.

Fotbollsmålvaktens fru Andrea är också engagerad genom att laga mat och förse dem med kläder.

Keylor Navas slog igenom under VM-slutspelet 2014 där hans Costa Rica sensationellt gick till kvartsfinal. Han värvades av storlaget Real Madrid som han bland annat var med och vann tre Champions League-titlar med.

I flera intervjuer har Navas berättat att hans kristna tro betyder mycket. Så här sa stjärnmålvakten till El Mundo:

– Min kristna tro betyder allt. När jag fick en personlig relation till Gud och förstod vad Ordet säger, så handlade det inte om religion. Utan om att förstå det Bibeln säger om vad Gud har gjort för oss.

Sedan 2019 spelar Keylor Navas han i Parislaget PSG, där han dock ofta får sitta på reservbänken eftersom Gianluigi Donnarumma anses vara bättre.

Fler artiklar för dig