Nyheter

Många företag bidrog till julhjälpen

Många företag valde att stötta Frälsningsarméns sociala arbete i jul. – Pengarna når fram till dem som behöver dem, säger Anneli Sandström, vd för Herb Pharma Sverige.

1 av 2

Hennes företag är ett av dem som valt att skänka pengar till Frälsningsarméns julhjälp i stället för att dela ut gåvor till företagets kunder och kontakter. Och det hör till en växande skara affärsrörelser som vill bidra till de olika insamlingar som anordnas runt om i Sverige för att de dem som inte har det så lätt en lite bättre jul.

Flera livsmedelsbutiker runt om i landet skänkte mat till de julbord som anordnades av Frälsningsarméns kårer och andra frikyrkor. Även utdelningar av kassar med julmat till sämre bemedlade barnfamiljer, ensamstående och pensionärer fick välbehövliga tillskott från, butiker, restauranger och andra företag.

Hotelfoajéer och tomteparad

Linköping och Visby är exempel på städer där frivilliga krafter på orten går samman i juletid för att hjälpa behövande. I Linköping var det flera kyrkor som samarbetade samman för att fylla julen med glädje för många. Ett av stadens hotell bidrog till exempel med julklappar som kunde delas ut till barn som annars riskerade att bli utan.

I Visby, där företagarföreningen sedan flera år tillbaka samarbetar med Frälsningsarmén, samlade ett av stadens större hotell in julklappar i sin foajé under hela december. De och andra insamlade klappar delades sedan ut under den årliga tomteparaden. Att hotell uppmanar besökande att skänka klappar till behövande genom att lägga dem under hotellets gran är också en allt vanligare företeelse.

Läs också Från tv-dejt i Tro, hopp och kärlek – nu firas första julen som familj

Fler artiklar för dig