Pingst bjuder in trosrörelsen att starta nya församlingar

Även trosrörelsen och andra pingstkarismatiska sammanhang bjuds in av pingströrelsen att ta del av de USA-pengar som ska användas för att starta 30 nya församlingar de närmsta tre åren.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Styrelsen för Pingst Fria församlingar i samverkan har i veckan fattat det formella beslutet. Det är nu arbetet drar igång att plantera nya församlingar med hjälp av ekonomiskt och praktiskt stöd från församlingsplanterare inom Assemblies of God, pingströrelsen i USA, som Dagen tidigare har berättat om.

Målet är 30 nya församlingar under åren 2018-2020.

Den som vill starta en ny församling i Sverige, och satsar egna ekonomiska medel, ska kunna få stöd i form av ett lån på lika mycket pengar som den egna insatsen. Detta upp till 30 000 dollar (drygt 250 000 kronor). Pengarna söks från en fond som Assemblies of God ger till svenska pingströrelsen att förvalta.

Råd ska samordna

Ett särskilt råd av pastorer inom Pingst, trosrörelsen och andra pingstkarismatiker har nu tillsatts för att samordna arbetet och kontakterna med Assemblies of God. Pingströrelsen kommer att svara för administrationen.

I gruppen sitter: Daniel Alm, Pingst (sammankallande), Nicklas Mörling, ansvarig för församlingsplantering inom Pingst, Linda Bergling, Arken, Kungsängen Per-Johan Stenstrand, Life center, Västerås, Johannes Amritzer, SOS Church, Stockholm, Joakim Lundqvist, Livets ord samt Lennart Torebring, Södermalmskyrkan, Stockholm.

Uppdrag - inte bara samtal

– Det är jättespännande med det här bredare samarbetet där vi kan fokusera på uppdraget kring mission och evangelisation. Det här är inte bara en pingstkarismatisk grupp för samtal, utan med ett tydligt uppdrag, säger Nicklas Mörling till Dagen.

Varför är det viktigt att starta nya församlingar i Sverige?

– Det här är viktigt för att vi vill ge Sverige evangelium. Att plantera nya församlingar är inget självändamål, utan vi vill vinna människor för Jesus. Församlingsplantering har visat sig vara ett effektivt sätt att både forma lärjungar och vinna nya människor, säger Nicklas Mörling.

Debatt