Nyheter

VM-stjärnan ber med sitt lag

Sophie Schmidt har en nyckelroll i det kanadensiska laget under den pågående VM-turneringen i fotboll. Mittfältaren tackar familjen, vännerna och lagkamraterna för möjligheten att få representera sitt land i Frankrike.

Med sina 184 landskamper är 30-åriga Sophie Schmidt är en av de mest erfarna spelarna i den kanadensiska truppen.

Bett tillsammans

I en intervju med Cross the line berättade hon att lagkamraterna både har fått vara med på bibelstudier och bett böner tillsammans med henne.

– Jag försöker vara öppen med min tro. Teologi och evangelisation är inte min starka sida, men jag försöker överskölja människor med kärlek.

Hon vill vara ett ljus och uppmuntra människor, både i personliga möten och på sociala medier. På Instagram publicerade hon Inför VM-turneringen en bild av sig själv, stort leende och iklädd landslagströjan.

"Älskar er så mycket"

I bildtexten tackar hon familjen, vännerna och lagkamraterna för att de funnits med på hennes resa. "Älskar er alla så mycket", avslutas inlägget.

När Cross the line frågar om hon ser sig själv som en förebild, svarar hon att alla kan vara en förebild vid alla tillfällen.

– Jag försöker alltid ha en bra attityd, göra mitt bästa, behandla människor väl och ha en ovillkorlig tacksamhet oavsett omständigheter.

Fler artiklar för dig