Rekordstort pris till Carl-Erik Sahlberg

I samband med att Carl-Erik Sahlberg avtackades i S:ta Clara kyrka fick han också motta ett pris på en miljon kronor som ska gå till församlingens verksamhet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Stiftelsen Oscar Hirschs minne delar varje år ut ett så kallat Eldsjälspris till personer som "oegennyttigt och obyråkratiskt arbetat för stiftelsens ändamål". I år tillföll priset Carl-Erik Sahlberg, som efter 24 år i S:ta Clara kyrka nyligen lämnade församlingen.

-Det här är det största Eldskälspris som vi någonsin har delat ut, säger stiftelsens styrelseordförande Peter Sjöstrand, till Dagen.

-Rolf Strömstedt, chef för stiftelsen gick nyligen bort, och eftersom han vurmade mycket för samma typ av verksamhet som Carl-Erik Sahlberg och S:ta Clara har bedrivit ville vi den här gången ge bort extra mycket pengar.

Enligt Peter Sjöstrand får Carl-Erik Sahlberg bestämma hur pengarna ska användas, men de ska komma behövande till del inom ramen för S:ta Claras diakonala verksamhet.

Carl-Erik Sahlberg befinner sig för tillfället på resande fot och har inte gått att nås för en kommentar, men Niklas Eklöv, styrelseordförande för S:ta Clara kyrkas vänner, säger att Carl-Erik, liksom alla andra i kyrkan, blev väldigt hedrad och glad över priset.