Trampolin vill ge avstamp och hopp

”Det är en fantastisk syn”, säger lägerchef Torbjörn Jacobsson över en brusig telefonlinje. Glädjen i hans röst går inte att ta miste på när han beskriver hur scoutkår efter scoutkår intar ängarna i Loo utanför Alingsås och börjar bygga upp den lägerstad som ska bli ”Trampolin 2013”.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hittills har det rullat på över förväntan och sammanlagt kommer 3 700 scouter, ledare och funktionärer från 170 kårer och fem länder att delta i scoutlägret som är det första riksscoutläger Equmenia anordnar.

Premiär för Equmeniascout

För att vara helt korrekt blir det också det första scout- läger som det nya scoutförbundet Equmeniascout anordnar eftersom förbundet kommer att invigas med en festkväll på måndag.

Torbjörn har varit med i arbetet med Trampolin sedan han blev tillfrågad att vara lägerchef för tre och ett halvt år sedan. Det har varit mycket att ordna men engagemanget har varit stort, både nationellt och lokalt.

Hopp för livet och världen

Den senaste veckan har funktionärer varit på plats för att dra el, vatten och resa samlingstält i de 18 ”byar” som utgör lägerstaden.

300 funktionärer är engagerade och utöver dem kommer även dagsverkare från trakterna runt om och ger ett handtag.

Namnet Trampolin symboliserar just avstampet för Equmeniascouts arbete men är även temat för lägret och då som ordets spanska betydelse – hopp.

Hoppet löper som en röd tråd genom lägrets program och dagarna fylls med aktiviteter som på olika sätt hanterar frågor om hopp, hopp för varandra, världen, livet och evigheten.

Tro som ger handling

– Vi vill inspirera scouterna till att göra skillnad, sätta igång tankar om att leva med en kristen värdegrund och förhoppningsvis hjälpa dem att ta ett steg vidare i sin tro.

– Mina förväntningar på lägret är att uppleva och leva de värderingar som vi har jobbat fram för Equmeniascout: tro som ger handling, nya möten/perspektiv och gemenskap, berättar Torbjörn.