Vad har Pelle Hörnmark betytt?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dokument

Daniel Norburg, missionsföreståndare Evangeliska frikyrkan:

- Det känns som att Pelle Hörnmark fört in en ny glädje, ett nytt självförtroende och en framtidstro i pingstpastorerna. Hans ledarskap har betytt mycket för att åstadkomma det, bedömer jag. Han har dessutom tillfört något friskt och gott in i dynamiken i Sveriges kristna råd. Personligen är jag väldigt glad för det arbetet vi gjort gemensamt i utbildningsfrågan, för att slå ihop skolorna ALT och ÖTH, det senaste året.

Lasse Svensson, kyrkoledare Equmeniakyrkan:

- Jag och Pelle har delat många utmaningar i och med att vi lett samfund av ungefär samma storlek. Utifrån det har vi haft många möten i Alvik – vi sitter ju nära varandra i samma hus och arbetar – och har en nära relation. Pelle har betytt mycket för mig, han är en mogen ledare som varit med länge. Hans styrkor är att han är rak och tydlig men alltid på ett respektfullt sätt. Pelle kombinerar djup och allvar med själv­distans, öppenhet och lättsamhet.

Karin Wiborn, generalsekreterare Sveriges kristna råd:

- Pelle har trampat fram en bra mark för pingströrelsen i det ekumeniska samtalet. Sten-Gunnar Hedin var ovärderlig i skedet när Pingst etablerades som samfund och sedan har Pelle fått forma dess röst i de sammanhangen. Han har kännetecknats av en tydlighet, han är alltid rakt på sak och kan väcka frågor där kristenheten tycker olika, men har samtidigt alltid varit respektfull gentemot andras åsikter. För mig har han inneburit ett stort stöd, jag har ofta gått till honom när jag funderat på vad jag ska säga eller göra i olika situationer.

Antje Jackelén, ärkebiskop Svenska kyrkan:

- Jag känner Pelle Hörnmark som en klok och konstruktiv röst i svensk kristenhet. Hans värme och humor har gjort det ekumeniska arbetet i Sverige gott. Jag har upplevt honom som en person som hellre talar med människor än om dem – även när samtalet kan vara utmanande. Det uppskattar jag mycket. Jag önskar honom Guds rika välsignelse i de nya uppgifterna och att hans efterträdare ska finna glädje i att fortsätta på den ekumeniska vägen.

Debatt