Donald Trump ratas av pastorer

Presidentkandidaten ville visa upp sig med ett stort uppbåd afro-amerikanska pastorer. Det hela är på väg att bli ett PR-fiasko.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

100 evangelikala afro-amerikanska pastorer är i dag, måndag, inbjudna till "Trump Tower", presidentkandidaten Donald Trumps högborg. De hade bjudits in för att få höra vad den frispråkige presidentkandidaten hade att berätta, av vad som många såg som ett bra möte att föra dialog inför de stundande primärvalen.

Men Donald Trump ville annorlunda. Han brassade på och bjöd in pressen, i en tillställning som mer såg ut som att de 100 afro-amerikanska pastorerna skulle backa upp hans egen valkampanj.

Och svaret från pastorerna på detta PR-trick blev då nej tack.

- Jag varken stödjer eller propagerar för Donald Trump, skrev exempelvis Corletta Vaughan på Facebook, en av de inbjudna pastorerna.

Flera andra av de inbjudna reagerade på samma sätt, och har valt att backa ut från mötet. Även den frispråkige Donald Trump har gått till reträtt, och på Twitter skriver han att mötet kommer att bli av, men att det hela inte är någon press-event.

Hela historien har dock beskrivits som ganska pinsam för honom, och hans försök att som republikansk politiker få in en fot bland svarta kristna väljare ser nu ut att sluta i ett fiasko. Hur många av de utlovade 100 pastorer som dyker upp på mötet med Donald Trump återstår att se. Men trots att den utlovade presskonferensen uteblev, lär nog intresset bli tillräckligt stort ändå. Amerikansk medier älskar nämligen den frispråkige presidentkandidaten, som är allt annat än politisk korrekt då han uttalar sig, och vars klavertramp är en ständig följetong i medierna.

Läs mer om valet i USA

Alla tidigare artiklar