Familj

Koka först och grilla sedan för succé

Ingenting kan bli så misslyckat som grillade fläskkotletter. Vanligtvis blir det bränt och segt i ena sidan och blodigt, för att inte säga rått, mot benet. Men det finns knep som får kotletterna att bli både saftiga och genomstekta utan mer än behaglig färg på ytan.

Nej, det är inget hokus pokus utan en helt vanlig kastrull med vatten, hel peppar och lagerblad som gör skillnaden. Förkoka kotletterna inne på spisen, gärna dagen innan om du vill, och grilla dem snabbt och enkelt enbart för att få den rätta smakbrytningen och att köttet ska bli genomvarmt innan det serveras. Själva tillagningen är i praktiken redan avklarad inne på spisen. Koktiden för vanliga fläskkotletter är cirka fem minuter. De ska inte koka så länge att köttet börjar falla sönder, utan bara så pass att råheten försvinner.

Läs Dagen en hel månad för endast 29 kr*

* Därefter 189 kr per månad

Dagen Digital

Klicka här