Bokrecension: Var Guds händer och fötter

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

Nick Vujicic

”Var Guds händer och fötter”

(Sjöbergs förlag)

Nick Vujicic, som saknar armar och ben, har skrivit boken ”Var Guds händer och fötter”. Trots sin fysiska funktionsnedsättning är han rörligare än de allra flesta. Som motivationstalare och världsevangelist reser han över stora delar av världen och når miljontals människor med sitt budskap. (Det vimlar av filmer på You-tube med reportage från Vujicics världsvida verksamhet).

Följande citat av Teresa av Ávila påverkade Nick Vujicic starkt och tidigt i hans liv: "Kristus har ingen annan kropp än din … Med dina fötter är det som han går omkring och gör väl. Med dina händer är det som han välsignar hela världen".

Att läsa boken ”Var Guds händer och fötter” är att följa med på en fascinerande och världsomfattande resa och se hur en man utan armar och ben förmår att sprida hopp och glädje till människor i många olika länder och kulturer.

Boken är självbiografisk. Nick Vujicic berättar om sina föräldrars chock när de förstår att deras nyfödde son saknar det han själv kallar ”standardutrustningen”. Han berör barn- och ungdomstidens förtvivlan och desperation, men skriver främst om senare händelser – svårigheter och framgångar – i sitt häpnadsväckande livsverk. Han skriver om sin unika livssituation och livsuppgift med humor och en stor portion självironi. Allt han berättar om tycks bottna i en övertygelse om att han inte är ”ett av Guds misstag” utan i stället har en kallelse att vara ”Jesu händer och fötter på jorden”.

Det är tydligt att författaren vill mycket mer än att berätta sin märkliga personliga story. Han vill entusiasmera läsaren till att själv vilja sprida hopp till prövade medmänniskor i sin omvärld och att dela sin kristna tro med andra. Ingen kan nog undgå att djupt beröras av Nick Vujicics berättelse.

Stig Öberg

”Var Guds händer och fötter” av Nick Vujicic.

Foto: Pressbild
[x]