Rapparen Kanye West: Jag har blivit frälst i år

Under förra veckan släppte Kanye West ett videoklipp där han bland annat beskriver sin andliga resa.
”Jag har nyligen konverterat, det betyder att jag har blivit frälst i år”, säger Kanye West i klippet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Rapparen Kanye West har genom en kombination av sin egen musikkarriär, äktenskapet med realitystjärnan Kim Kardashian samt sitt idoga twittrande blivit en av USA:s mest omskrivna personer. Den som följt den omtalade och delvis kontroversielle rapparen under det senaste året har dock kunnat se en tydlig förändring hos artisten.

Kanye West har exempelvis bjudit in till egna söndagsgudsjänster (Sunday Services). Samlingarna har bland annat innehållit kristna sånger varvat med Kanye Wests egna mer existentiella alster. Sunday service-projektet har rönt stor uppmärksamhet och klippen från samlingarna har setts av miljoner. 

Kristna artistkollegan och världsstjärnan Justin Bieber är en av dem som uttryckt nyfikenhet inför satsningen och även sagt att Justin Bieber själv skulle vilja sjunga på någon av samlingarna.

Söndagsmötena verkar ha gett Kanye West själv mersmak för kristen tro och nyligen ska han ha sagt att han aldrig mer kommer att ägna sig åt ”sekulär musik” igen.

Nästa musikaliska projekt från West har fått namnet ”Jesus is King” men det gospelinspirerade albumsläppet har dragit ut på tiden.

Under förra veckan arrangerade Kanye West ett så kallat ”listening party” för att mildra nyfikenheten inför skivsläppet och under eventet som också filmades beskrev han också lite mer om sin resa i tron.
”Jag vill säga att jag är inte här för att underhålla er den här eftermiddagen. Vi är här för att sprida evangeliet”, säger han i inledningen av klippet.

”Jag ber om ursäkt om jag uttalar någonting fel. Jag har nyligen konverterat, det betyder att jag har blivit frälst i år”, fortsätter Kanye West.

Läs även Justin Bieber talar ut om droger, press och Jesus

Årets medmänniska
Usha Deminger Sandgren.
Foto: Per-Johan Thörn
Foto: Per-Johan Thörn