29 november 2021

En tidning på kristen grundLedare

Reagera - mot fördomar men även mot hatstormar

Kommentar: TV4-programledares uttalande om hederskultur i frikyrkan

Frida Park.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Det finns alltför många exempel på när journalister och debattörer uttalar sig generaliserande och fördomsfullt om kristen tro, kristna och kyrkor. Detta vet vi, och det är viktigt att inte tröttas att motarbeta dessa och visa på hela bilden.

När Jenny Strömstedt, programledare i TV4, i ett samtal om hedersförtryck sa att “det finns den här typen av normer i delar av frikyrkan också” väckte hon många reaktioner – med rätta. Relativiseringar är farliga och nyanserna saknades. Samtidigt behövs det inte en lång stund i sociala medier för att se vilka som också välkomnar, spär på och sprider protesterna vidare: Främlingsfientliga grupper som inte drar sig för att hata och hota. Detta bör kristna också stå upp emot.

Frida Park

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare