Ledare

Reagera - mot fördomar men även mot hatstormar

Kommentar: TV4-programledares uttalande om hederskultur i frikyrkan

Det finns alltför många exempel på när journalister och debattörer uttalar sig generaliserande och fördomsfullt om kristen tro, kristna och kyrkor. Detta vet vi, och det är viktigt att inte tröttas att motarbeta dessa och visa på hela bilden.

När Jenny Strömstedt, programledare i TV4, i ett samtal om hedersförtryck sa att “det finns den här typen av normer i delar av frikyrkan också” väckte hon många reaktioner – med rätta. Relativiseringar är farliga och nyanserna saknades. Samtidigt behövs det inte en lång stund i sociala medier för att se vilka som också välkomnar, spär på och sprider protesterna vidare: Främlingsfientliga grupper som inte drar sig för att hata och hota. Detta bör kristna också stå upp emot.

Fler artiklar för dig