Ledare

Du behöver gå i bibelskola

Kommentar: Att ta ett år, eller fler, är ett av de bästa val du kan göra

Tilltalet är direkt. Och du kan naturligtvis värja dig bäst du vill, men faktum är att alla borde gå bibelskola. Inte vilken bibelskola som helst, så klart, men en där Jesus är i centrum, där teologin är god och där nybörjarmisstagen sedan länge rensats bort. En där frågor tillåts och där tvivel inte viftas bort. Ursäkter om att du är för gammal eller för ung är just det – ursäkter.

Ta ett år, eller fler, och investera tid i din tro och dig själv; det är ett av de bästa val du kan göra. Att få sitta dag ut och dag in och tillsammans med andra gräva djupt i den kristna trons skatter är en sällsam gåva. Faktum är att det även är en investering i hela kristenheten.

I dag, när så få läser Bibeln att pärmarna är gråa av damm eller Bibel-appen måste laddas ned på nytt för att den används för sällan, är varje person som vill ta sin tro och trons grunder på allvar något att uppmuntra och välkomna. Faktum är att församlingar vars medlemmar vill gå bibelskola kan gärna överväga att på olika sätt bidra för att stötta. Inte för att binda upp och tvinga personer att återvända hem! Nej, se det som en gåva till Kristi kropp. Vi behöver fler bibelsprängda människor i alla åldrar, på alla orter, i det här landet!

Men jag har redan gått bibelskola, säger du. För länge sedan, kanske till och med. Utmärkt! Överväg då att läsa teologi. Inte på vilken teologisk högskola som helst, så klart, men en där … och så vidare. Jag tror du förstår poängen.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar