Mikael Damberg: Moderaterna ute på golgatavandring

Näringsminister Mikael Damberg (S) tar till en kraftfull metafor från Bibeln för att beskriva Moderaternas ras i opinionen. Men håller bibelreferensen hela vägen ut?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Just nu samlas Moderaterna för Sverigemötet i Karlstad, och det är ett parti som är under hård press sedan SD passerat förbi dem i de senaste opinionsundersökningarna.

Partiledaren ifrågasatt - svidande kritik

Även partiledaren Anna Kinberg Batra börjar bli ifrågasatt, och den mest svidande kritiken kommer från partikollegor som börjar tala om att en ny partiledare behövs.

Men även folk utifrån har synpunkter på Moderaternas senaste politiska turer. Återstår att se hur hårt de politiska motståndarnas rallarsvingar träffar, inte minst då näringsminister Mikael Damberg väljer att ta Bibeln till hjälp.

– Moderaternas planlösa irrande högerut liknar allt mer en Golgatavandring, skriver Mikael Damberg (S) på SVT Opinion.

Kritiserar för Anna Kinberg Batras SD-utspel

I sitt utspel säger han att det behövs mer politiskt samarbete mellan seriösa partier, och kritiserar M för att ha öppnat upp för samarbete med SD.

Ifrågasätter Dambergs bibelcitat

Frågan är dock om Socialdemokraterna valt sitt bibelställe med omsorg? Visst ser Anna Kinberg Batras politiska vandring plågsam ut. Men statsvetaren Marie Demker väljer att på Twitter referera till vad som hände efter Jesus golgatavandring, med den dramatiska omsvängningen från död och nederlag till liv och seger. I stället föreslår hon en annan bibelreferens för näringsministern.

– Menar han inte ökenvandring?, undrar Marie Demker med glimten i ögat.

– Annars inväntar vi alltså frälsningen från M.

Läs fler artiklar om Moderaterna

Alla tidigare artiklar

Läs fler artiklar om Socialdemokraterna

Alla tidigare artiklar