Nyheter

Diakon blev attackerad mitt under mässan

Mitt under mässan rusade en man fram och började slå mot den diakon som ledde gudstjänsten. Diakonen räddades av två gudstjänstbesökare som ingrep. En 28-årig man står nu åtalad i Florida för den våldsamma attacken.

På en video som har spridits ser man hur den unge mannen reser sig ur kyrkbänken och rusar fram mot diakonen som leder gudstjänsten. Han knuffar och slår mot diakonen, men därefter ingriper två gudstjänstbesökare och lyckas dra bort 28-åringen. Tack vare deras ingripande fick diakonen inga fysiska skador av attacken.

Händelsen inträffade i St. Coleman Catholic Church i Fort Lauderdale, Florida för runt en vecka sedan. Den unge angriparen är inte medlem av församlingen, men hade deltagit under mässan.

"Jag förstod att något skulle hända"

En av de gudstjänstbesökare som ingrep, Steve Feeley, är också polis. Han säger till nyhetssajten CBS att han förstod att något skulle hända. "Jag sa till min fru: ´gå och säg till personalen att något kommer att hända´". Steve Feeley hade sett att 28-åringen hade betett sig märkligt, bland annat kunde han inte sitta still och han satt och gjorde olika gester. "Något såg tokigt ut", säger Feeley.

Något motiv till attacken har än så länge inte framkommit. 28-åringen har dock gett intryck av mental obalans, och när han hade övermannats av de två gudstjänstbesökarna började 28-åringen be Gud om hjälp.

Fler artiklar för dig