Nyheter

Pingstledaren: Politikerna behöver erkänna kristendomens bidrag

När pingstledaren Daniel Alm skriver på DN Debatt argumenterar han för att religiös övertygelse ska accepteras och att den kristna församlingen "är en av de bästa och mest framgångsrika integrationsskapande krafterna" i Sverige.

En negativ syn på konfessionella skolor, statliga bidrag till trossamfund och beskrivningen av troende som mer lögnaktiga, intoleranta och korrupta än andra. Det är några av sakerna som Daniel Alm berör i sin text på DN Debatt.

Som en motvikt skriver han att Sverige "för evigt" är "ihopkopplat med den etik och människosyn som kommer från Jesu lära". "Det svenska samhället hade aldrig varit vad det är i dag om vi inte hade haft Bibeln."

Han betonar också att han inte vill att kristendomen ska särbehandlas av lagstiftaren. "Däremot kräver jag ett politiskt erkännande av kristendomens bidrag till den svenska kulturen."

Kyrkor bra på integration

I artikeln på DN Debatt slår Daniel Alm vidare fast att det finns "en påfallande beröringsskräck inför det kristna kulturarvet i vårt land". Han uppmuntrar till en bättre kännedom om sin egen kultur eftersom det underlättar mötet med andra kulturer och religioner.

Och av samma skäl hävdar han att den kristna församlingen "är en av de bästa och mest framgångsrika integrationsskapande krafterna" i Sverige.

Fler artiklar för dig